Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre  9. Başkent’te Kastamonu Günlerinin açılışı 13.03.2013 tarihinde saat 15.00'de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 13-17 Mart Tarihleri arasında 5 gün süreyle açık olacak etkinliğin açılışına TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK,Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali ŞAHİN, Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ve eşi Sayın Esma BEKTAŞ Hanımefendi, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı KÖYLÜ, Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Emin ÇINAR, Kastamonu Eski Milletvekilleri Mehmet YILDIRIM, Musa SIVACIOĞLU, Fetih ACAR, KASKON Genel Başkan Yardımcısı İsmail TİFTİK ve Ankaralılar katıldı.



Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan ŞEN, İlçe Belediye Başkan ve Kaymakamlarının yanısıra Ankara’daki Kastamonulular katıldılar. 9.Başkent’te Kastamonu Günlerinin açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Cide ve Tosya Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ yaptığı açılış konuşmasında; "Değerli misafirlerimiz, bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz. Ankara'dan sonra İstanbul'da, Bursa'da ve İzmir'de bu etkinliklerimiz devam etmekte. Bizim ilk hedefimiz Ankara, dolayısıyla Ilgaz tüneli ile Ankara'ya biraz daha yanaşmış olacağız Ankara'nın bir mesire yeri, bir dinlenme yeri haline gelmek istiyoruz. Üstelik biz eskiden Kastamonu gizli hazine diyorduk, Kastamonu'yu gizliliği kalmaması gereken bir hazine olarak algılıyoruz. Sanayimiz, Mimarimiz, turizmimiz açısından şehir bütün unsurları ile ayağa kalkıyor. Ankara'ya daha yakınlaşmak için bu etkinliklerin etkisi olacağını düşünüyoruz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum, bütün gönlümle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.


TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK yaptığı konuşmasında; "Kastamonu Günlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını bereketli geçmesini diliyorum.Bu sene 9.'su yapılıyor, Kastamonu'nun yakın tarihinde çok özel bir yeri var, Kastamonu; Atatürk ve yakın silah arkadaşlarının öncülüğünde yönetiminde yürüttüğümüz bağımsızlık mücadelesinin en çok destek bulduğu 7'den 70'e herkezin omuz verdiği, güç verdiği, yükünü taşıdığı güzel insanların yaşadığı bir ildir. Onun için bu ülkede yaşayan herkezin Kastamonululara bu sebeple can borcu ve teşekkür borcu var. Milletimizin bütün güzelliklerini taşıyan bir ildir. Kastamonuluların bir çoğu Ankara'da, Bursa'da, İstanbul'da yaşıyor. Hemşehrilerin kaynaşması açısından bugün önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Açılış konuşmaları sonrası ise kurdelanın kesilmesi ile İlçe stantları gezildi.

Bu yıl 9.düzenlenen Başkent’te Kastamonu Günlerine bu yıl hemen hemen bütün Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları katıldı. Bunun yanında el dokumları, hediyelik eşya, ilçelerin kendilerine has ürünleri, geleneksel yemeklerde standlarda yer aldı. Ayrıca her bölge yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Fuarda Cide saltanat kayığı, İnebolu İstiklâl Madalyası, Bozkurt oyma sandıkları, Taşköprü sarımsağı, Tosya pirinci, İhsangazi siyez bulguru ve diğer ilçelerin de yörelerini temsil eden bu tür ürünler sergilendi.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ ve eşi Sayın Esma BEKTAŞ Hanımefendi bütün standları teker teker gezerek yetkililerden sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar.



Editör: TE Bilisim