HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 23.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali açılış ve kortej yürüyüşü ile başladı.

Festival açılışına MHP partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik Tosya Kaymakamı Başkanı A.Ferhat Özen, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil,MHP MYK üyesi Yüksel Aydın, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü,MHP İl başkanı Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör komşu ilçe Belediye Başkanları,Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Mahalle ve Köy Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, açılış öncesi misafirlerini Belediye Başkanlığı makamında misafir ederek festival programı hakkında bilgilendirmede bulunarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.Başkan Kavaklıgil yaptığı konuşmada ‘’23.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinin Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük festivali olacak. Dört gün sürecek olan müzik ve eğlence ağırlıklı festivalde vatandaşlarımızı ve ilçe dışından gelecek misafirlerimizi halkımız tarafından sevilen 8 sanatçı ile buluşacak’’dedi.

23.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali saat 17:00’de Belediye önünden Atatürk arabası ve kortej yürüyüşü ile başladı. Sonrasında Cumhuriyet meydanında bando ve mehteran bölüğünün gösterilerini jonklör ekibinin gösterileri yapıldı.

Açılış programı protokol konuşmaları ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim