HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

TOSYA DEVLET HASTANESİN’DE YENİLİKLER DEVAM EDİYOR TOSYA DEVLET HASTANESİN’DE YENİLİKLER DEVAM EDİYOR

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Tosya Devlet Hastanesi'ni incelemelerde bulunmak üzere Tosya Devlet Hastanesine geldi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan ve hastanenin giriş kapısına yapıştırılan bir not kâğıtta hastaların tedavi için isimlerinin sırayla yazılması istenmesi, vatandaşlar arasında tepkiye neden olmuştu. Vatandaş not kağıtına "Yazıklar olsun" notu ekleyerek bu durumu sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, tepkilerini dile getirmişlerdi.

Sağlık Bakanlığı Çözüm Merkezi, konuya müdahale ederek il sağlık müdürlüğünü bilgilendirmiş ve bu sorunun çözümü için Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok'un Tosya Devlet Hastanesi'ne ziyaret gerçekleştirmesini sağlamıştı. Denetleme öncesi www.tosyahaberleri.com ve Haber37 gazetesinin sorularını yanıtlayan Derdiyok, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Derdiyok, yaptığı açıklamada, "Açıkçası hastanemizde MHRS sistemi ile ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Hastanemiz sadece MHRS üzerinden değil, MHRS dışı hastalara da hizmet veriyor. Önceki verilerimiz bunu gösteriyor. Dolayısıyla, her gelen hastaya yardımcı olmak istiyoruz. Hastalarımızın sadece randevulu değil, randevusuz da başvurmasını istiyoruz. Acil durumlarda ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtmek isterim. Kapımızdan giren herkes, acil bir durumları varsa en kötü ihtimalle başhekimle görüşebilir. İhtiyaçları olduğunda ben, il sağlık müdürü olarak odamı her zaman açık tutuyorum. 24 saat esasına dayalı olarak çalışıyoruz ve ihtiyaçları olan herkese yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Derdiyok'un açıklamalarıyla birlikte, Tosya Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik yeni düzenlemelerin yapılacağı ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU