Tosya’nın Yukarıberçin Köyünde yalnız yaşayan Şehri Tekin  (85 ) yardım bekliyor.

Yukarı Berçin köyünde yalnız yaşayan Şehri Tekin evinin çatısının yıkılması ile birlikte yağmurlu havalarda komşularına sığınıyor. Eşini yıllar önce kaybeden Şehri Tekin  aradan geçen zaman içinde yetiştiği  iki oğlundan birini de kaybederek evlat acısı ile ve geride kalan hasta oğlu ile bugünlere geldi. 

Yokluk  ve sıkıntılar içinde çile dolu günler yaşayan yaşlı teyzemiz şimdi evinin yıkılma tehlikesini yaşıyor. Son günlerde havalarında soğuması ile çatısı yıkılan evde tek başına kalan   Şehri teyze’ye köy halkı ve komşuları ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorlar.


Köy sakinlerinden aldığımız bilgilere göre köyde yalınız yaşayan  ve evi yıkılma tehlikesi olan Şehri Tekin’in evini tamiratı için yaklaşık 5-6 ay önce  Kaymakamlığa müracaat edildiğini ve gelecek yardımın dört gözle beklendiğini söylediler. 

Özellikle Kış aylarının geldiği şu günlerde yağmur ve kar yağışları başlamadan inşallah evin çatısı ve tadilatı yapılır. Yoksa bu soğuk kış aylarında çatısı olmayan bu evde Şehri Teyzenin kalması çok zor dediler.

Yukarıberçin köyünde sıkıntılı günler yaşayan Şehri Teyze soğuk kış günleri gelmeden yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız Köy Muhtarlığı ile irtibata geçerek gerekli maddi ve manevi destekte bulunabilirler.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi mağdur ve zor durumda olan bu teyzemize yapılacak her türlü maddi ve manevi yardıma şimdiden teşekkür ederiz




Editör: TE Bilisim