Geçtiğimiz yıl yapılan analiz sonucunda 3 okul binasının depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkımına karar verilmişti.

 Boşaltılan okul binaları için yıkım ihalesinin yapılmasının ardından binaların yıkım işlemine başlandı. Yüklenici firma, ilçede bir döneme tarihe tanıklık eden ve binlerce öğrencinin gelerek eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu binasının yıkımına başladı. Çatı katından başlanılan yıkım işlemi enkaz kaldırmayla devam edecek.Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından hafriyatı yapılarak yeni binanın yapımı için ilk kazma vurulacak.
Mahhalle sakinleri okulun tarihi hakkında bilgi verirken şimdiki Atatürk ilkokulunun eski yerinde Gayr-i Müslim Sıbyan Mektebinin olduğunu iddia ederek okulun yıkılmasına karşı çıktılar. Vatandaşlar okul yerinin eskiden kilise olduğunu daha sonra Gayr-i Müslim Sıbyan Mektebi haline dönüştürüldüğünü ifade ederek burada 1855 ile 1905 yılları arasında eski Tosya tarihi kitaplarında yazdığına göre 580 Rum ve 71 Ermeni'nin eğitim gördüğünü söylediler.


Editör: TE Bilisim