SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – 1 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında Tosya Kaymakamlığına Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin atandı.

İçişleri Bakanlığı kaymakamlar ve valiler kararnamesi Resmi Gazetede yayınlandı. Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile Tosya Kaymakamlığına atanan Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin yakın zamanda Tosya’da göreve başlayacak. Tosya İHA muhabir Sedat Ağacıkoğlu ilçemize yeni atanan Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin ile telefon görüşmesi yaparak yeni görevinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Yeni Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ilk mesajını www.tosyahaberleri .com aracılığı ile Tosya halkına verdi. Deniz Pişkin "Şahsıma verilen Tosya kaymakamlığı görevinden duyduğum onuru ifade ediyor .;Bu atamanın Tosya ilçemiz ve ilçe halkımızın faydasına, birlikte güzel bir yönetime vesile olmasını temennisi ile haber siteniz ve İHA muhabir şahsında tüm Tosya halkına selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

MAÇKA KAYMAKAMI
DENİZ PİŞKİN


1977 yılında Ardanuç'ta doğdu. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fransızca Kamu  Yönetimi Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Anabilim Dalı  Siyaset Bilimi ve Sosyal Bilimler Bölümü'nde (Fransızca) yüksek lisans yaptı. Tezini Türkiye'de bölge  yönetimi arayışları üzerine hazırladı.
 
 Üniversite öğrenimi sırasında TRT İstanbul Televizyonu Haber Merkezi ve CNN Türk'te haber muhabiri  olarak çalıştı.
 
 Askerlik hizmetinin akabinde İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak 91. Dönem Samsun  Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Fransız idari yapısını tanımak ve  yabancı dil öğrenmek amacıyla uygulanan dokuz aylık yurtdışı stajını, Fransa'nın Franche-Compté  Üniversitesi'ndeki Centre de Linguistique Appliquée'de (Uygulamalı Dil Okulu) tamamladı. Buradaki  eğitimin sonunda yapılan sınavlarda Fransızca dilindeki en yüksek seviye olarak kabul edilen DALF C2  diplomasını almaya hak kazandı.
 
 
Sulakyurt (Kırıkkale), Bayramören (Çankırı) İlçelerinde vekâleten; Feke (Adana), Pülümür (Tunceli), Orta (Çankırı) ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinin ardından son olarak Ardahan Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

 Türkiye Satranç Federasyonu Onur Kurulu üyesidir. Satranç il hakemliği lisansına sahiptir. Lise ve üniversite yıllarında amatör kümede lisanslı olarak futbol oynamıştır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Öğretmen Nurhan Hanım ile evli ve iki çocuk babasıdır.
 
Ankara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimleri alanında Yönetim Bilimleri doktorası yapmaktadır.
 
10.08.2015 tarihinden itibaren Maçka Kaymakamlığı görevini yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim