YAZIKTIR, İZZETLİ OLMAK LÂZIM…
Kendini "gazeteci" sanan, çoğu yazısında olduğu gibi bu sefer de buram buram "Tosya husûmeti" kokan yazı kaleme alan İzzet SARI isimli müptezeli şiddetle kınıyorum. "Tosya'da düzenlenen toplu iftar programları ve cemaatle evlerde kılınan teravih namazları nedeniyle Covid 19 vakalarının arttığı… … Kastamonu'nun Vuhan'ı Tosya…" tespitleri ile ne yapmak istiyor bu zavallı ?
~Tosya'da ne zaman, nerede toplu iftar programı yapılmıştır?
~ Yine nerede cemaatle Teravih kılınmıştır?
~Devletimin yetkilileri dışında kimsenin bilgi vermediği bir pandemi sonuçları ile ilgili yerel bilgi verme yetkisini kimden almaktadır? Bu bilgileri kendisine kimler vermektedir?
Bu ve benzeri iddialarını ispâta davet ediyorum. Kaldı ki ispat edemezse kendisi MÜFTERİ dir. Cansiperâne hizmet veren sağlık ve güvenlik görevlilerine bühtândır, zan altında bırakmaktır.
Bu bağlamda ilçemizin Kaymakamına da, Belediye Başkanına da, sağlık ve güvenlik güçlerine de dil uzatmak; ne hakkındır, nede haddindir. Sûi zandır…
Asıl adı "Wuhan" olan Çin bölgesinin ismini dahi doğru yazamayan müptezel; birde Tosya'yı bu her türden haşarat ile beslenenlere benzetmiştir ki, bu daha vahimdir!
Tosya; Kayı'dır, Berçin' dir, Seki'dir, Avşar'dır, Kınık'tır, Kargın'dır, Bayat'tır. Tabii yeterince tarih bilgisine sahipseniz, ne dediğimi pek iyi anlarsınız!...
Tosya'nın tarihi ile birlikte ekonomik ve sosyal geçmişini araştırmaya davet ediyorum; hiç kimsenin sırtına yük olmamış, bilakis yük taşımıştır. Bu meziyetini öğrenen yöneticiler de: Tosya çalışkandır, müteşebbistir, hep kendi kendine yetmiştir, kâbili sözlerle Tosyalının sırtını sıvazlamış; kamunun yatırımlarını başka taraflara aktarmışlardır.
Neye hizmet ettiğini, kimin değirmenine su çektiğini bilemiyorum.
 Kendini "yazar" konumunda görenlerin dikkatli olması lâzım; insanları ayrıştırmak, birbirine buğz etmelerini temin etmek kimseye yaramaz, sana ise hiç fayda sağlamaz…
Şu mübârek gün ve gecelerde de insanların "kuvve-i mâneviyelerini" bozmaya da hiç mi hiç hakkın yoktur.

Allah'ım hasta kullarına "şâfi" ismi şerîfi hürmetine acil şifalar ihsan eylesin.