Belediye Encümenince ana cadde üzerine yapılan otoparklar paralı hale getiriliyor. 15 dakikaya kadar ücret alınamayacak olan uygulamada 1 saate kadar 1 TL, 2 saate kadar 2 TL, 3 saate kadar da otolardan 3 TL ücret alınacak. Araçlar sabah bırakılıp akşama kadar park halinde bırakılmayacak.

Belediye, şehircilik bağlamında yeni bir uygulama daha başlatıyor.

Bir çok kentte olduğu gibi Tosya ilçemizde de artık, ana cadde üzerinde gelişigüzel park edilip, saatlerce bırakılan ve trafik akışını engelleyen araçları parkomat cihazı ile engelleyecek.

Belediye olarak uygulanacak bu projenin bu ay içinde başlayacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, ilk etapta 5 adet alınan ve konulacak yerlerin de encümen tarafından belirlenen uygulama için İstanbul’dan gelen uzmanlar tarafından belediyede bu amaç için tahsis edilen personelin eğitiminin devam ettiğini ve gerekli el bilgisayarların da öğrenilmesinin ardından uygulamaya başlanılacağını belirterek şöyle dedi;

“Bizim amacımız para kazanmak değil, vatandaşımıza bilinçli park alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda da trafik akışını düzene sokmaktır. Vatandaşımızın acil ihtiyaçlarının temini için ilk 15 dakikası ücretsiz olacak olan park uygulamasında parkomat cihazlar 1 saat için 1 TL, 2 saat için 2 TL, 3 saat için de 3 TL ücret yazacak. Vatandaş sabah aracını bırakıp akşama kadar durduramayacak” dedi.

Editör: TE Bilisim