HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde toplam 174 çiftçiye 55 ton çeltik tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, tarım yatırımlarını devam ettiğini ve Kızlaryolu Barajının gövdesinin tamamlandığını bağlantılarının ve kanallarının tamamlanmasıyla çiftçinin daha fazla üretim yapmasına imkan sağlayacağını söyledi. Başkan konuşmasında ‘’ İlçemizin adının anıldığında akla gelen ilk ürünümüz ‘’pirinç ‘’kabul etmek lazım çeltik üretimi sorunlarını gidermekte biraz öksüz kaldık. Ama 3 ili kapsayan bir yatırım gerçekleşiyor. Kolay değil. Biraz daha sabırlı olmalıyız. Bundan sonraki süreçte toplulaştırma, su kanalları ve regülatörlerin yapımı ile birlikte çeltik üreticimiz daha verimli ve profesyonel tarım hayatına kavuşacak. O yüzden bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen sayın milletvekillerimize, bölge müdürlerimize, DSİ 5.bölge müdürümüze ve ziraat odası başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir çok kez toplulaştırma ve sulama kanalları çözümü konusunda sayın vekillerimizle 2020 den buyana mücadele ediyoruz. O yüzden sizlerden istirhamım geçmiş 20 yılı göz önünde bulunduralım. Telafisi olmayan işlere girmemek ümidi ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPANDI TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPANDI

Çiftçiyi desteklemek ve katkı sunmak amacıyla Tarım Orman Tosya İlçe Müdürlüğü %50 hibeli efe ve yatkın çeşitlerinden toplam 55 ton çeltik tohumu 174 çeltik çiftçisine dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim