Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Berçin Deresi’nde planlanan ıslah çalışması kapsamında bölgede incelemelerde bulundu.
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Berçin Deresi’nde planlanan ıslah çalışması kapsamında bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Kavaklıgil, konu hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımında: “Geride bıraktığımız Pazartesi günü meydana gelen şiddetli yağış ile birlikte Yukarı Berçin Köyü, Berçin Deresi'nde sel ve taşkın meydana gelmiş, sel, içme suyu drenaj ve maslaklarına belli ölçüde zarar vermişti.

Gelinen noktada çay yatağının bu drenaj ve maslaklara zarar vermemesi için ıslah edilmesi noktasında gerekli alan incelemeleri yapıldı. Tosya Belediyesi olarak suyun israfını, isale hatlarında meydana gelebilecek kaçakları en aza indirerek, kesintisiz ve sağlıklı içme suyunu sağlamaya devam edeceğiz. İklim değişikliği ile birlikte yer altı suyunda meydana gelen azalma tasarruflu kullanım ve tesisatların sıhhi bir şekilde inşa edilmesi ile en aza indirilebilir” dedi.

Editör: TE Bilisim