Program vergi dairsi müdürü Levent Menekşe ve vergi dairesi personellerinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumu ve İstiklal marşının okunmasıyla çelenk koyma programı sona erdi.






Vergi Dairesi Müdürü Levent menekşe açıklamasında;”Bu yıl 24.cüzü kutlanacak olan vergi haftası etkinliklerinde ilçeden ve köylerdeki ilköğretim okullarının, oda temsilcileri ziyaret edeceklerini söyledi. Kayıt dışı ekonomi ve geleceği emanet edeceğimiz çocuklarda vergi bilincinin oluşması için yeni vergi sloganı “daha güçlü bir Türkiye için vergilendirilmiş kazanç, fiş almazsak kaçak olur unutmayın küçük bir fiş büyük bir iş, fişsiz kayıt dışına alet olma kacak olma “ sloganları ve afişleri ilçenin çeşitli yerlerine asıldı” dedi.




Kaymakam Mehmet Türköz’ü makamında ziyaret eden ekip, Kaymakam Türköz’e vergi haftası kokardı taktı. Vergi dairesi müdürü Levent Menekşe kaymakam Türköz’e vergi haftası hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Türköz;” Kastamonu ilimiz Türkiye’de vergi tahakkuku ve tahsilâtında birinci oldu. Bu konuda arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Devletin vergi alma hakkı olduğu gibi vatandaşında vergi ödeme hükümlülüğü var. Vergiler verildiği zaman Türkiye ekonomisi canlanır, ekonomimiz büyür, bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olduğunu hissediyoruz. Sonuçlardan da belli borlarını zamanında ödüyorlar. Maliyede çalışan arkadaşlarında üzerine düşen görevi yapmasını istiyorum. İnşallah hem Tosya’mız hem Kastamonu’muz hem Türkiye’miz verdiğimiz vergilerle büyüyecek. Zaten bu büyüme oranlardan da belli. Vergi haftası kutlu olsun teşekkür ederim” dedi.



Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret eden ekip başkana vergi haftası kokardını taktı. Belediye başkanı şahin;”Vergi haftası önemli bir etkinlik, ziyaretlerinden dolayı müdür beye ve değerli arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Vergi vatandaşlık görevi vatandaşlık borcu, asli görevimiz, ne kadar bunu yerine getirebilirsek ülke kaynaklarını o derece artırıp bunu yatırım olarak Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının hizmetine sunulacak ki, Türkiye oransal olarak Kastamonu’da vergi tahakkuku ve tahsilâtının birinci sırada olmasını, Kastamonular ve Tosyalılar acısından da övünülecek bir durum. Bu vatandaşlık görevini Kastamonu’lar layıkıyla yerine getiriyor demektir. Vergi haftasını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum ”dedi. Ziyaretlerden sonra program sona erdi.
Editör: TE Bilisim