OSB –Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısına katılan Vali Mesut Yıldırım OSB hakkında bilgi aldı. Vali Mesut Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen OSB müteşebbis heyet toplantısının periyodik olarak gerçekleştirilen istişare toplantısı olduğu bilgisine ulaşıldı.
Vali Mesut Yıldırım OSB müteşebbis heyet toplantısının ardından ilçe koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. 

Vali Mesut Yıldırım başkanlığında ilçe müftülük konferans salonunda düzenlenen geniş katılımlı ilçe koordinasyon kurulu toplantısına Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, MHP İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez ,Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan,Kastamonu Kurum Müdürleri, ilçe müdürleri, köy ve mahalle muhtarları, sendika temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Kaymakam Yusuf Cıbır tarafından Tosya hakkında brifing verildi. İlk sunumu yapan Kaymakam Yusuf Cıbır ilçemizde yapılan yatırımlara dikkat çekti.  Eğitimden sağlığa kadar bir çok alanda yatırımların yapıldığının altını çizen Kaymakam Yusuf Cıbır; proje aşamasında olan ve yeni başlanan yatırımları maddeler halinde sıraladı.  Tamamlanan ve devam eden kamu yatırımlarının yanında sorunlarında bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Cıbır ilçemizin sorunlarını ve talepleri şöyle sıraladı:
-Tosya Kastamonu Yolu’nun duble yol olarak yapılması veya standartlarda genişletilmesi,
-Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olarak kız öğrenci yurdunun yapılması,
-Devrez Çayı’nın ıslahı,
-Akbük ve Dağardı sulama göletlerinin yatırım programına alınması,
-Kösen Çayırı Göleti, Yeşil Göl, Sekileri Göleti çevresinde regrasyon alanlarının oluşturulması ve bağ evlerinin turizme kazandırılması,
–Öğretmenevi yapılması.

Toplantıda ikinci sunum Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından yapıldı. Belediye çalışmalarını anlatan Başkan Kazım Şahin belediye yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Araç parkından atık su arıtma tesisine kadar yapılan yatırımları maddeler halinde sıralayan Başkan Şahin ilçemizin sorunların çözümü noktasında çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım; “Hem ilçemizi tanımak, hem ilçemizin temsilcilerini halkımızın temsilcilerini kıymetli arkadaşlarımızı görevlilerimizi yakından tanımak bir yandan da ilçemizi gerçekten her manada hem kaymakamımızdan hem belediye başkanımızdan yaptıkları çalışmalar sunumları içerisinde gerçekçi olarak yakından görüp tanımak.
2017 yılı yatırım programlarını yaparken çok önem taşıyan ya da çok ihtiyaç olanı Tosyalılar olarak sorunları birinci elden sizden dinlemek. Daha gerçekçi ihtiyaçlara cevap verici hizmetleri önümüzdeki yılda planlamak suretiyle reel bir tespit yapmak istiyoruz. Sizin burada bulunmanız bizim için kıymetli biraz sonra ki aşamada hem kaymakam hem belediye başkanı dinlediniz bunlar hem sorunları hem ihtiyaçları dile getirdiler. Ama sizler ne düşünüyorsunuz yada Tosya için neler yapılabilir, hasbel kader gözardı edilmiş ihtiyaç varsa bunları da sizden duymak suretiyle, diğer taraftan sizleri de yakından tanımak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.  Başta İl Özel İdare Genel Sekreterimiz olmak üzere pek çok kamu kurum kuruluş müdürümüz burda. Bu çerçevede sunumlarını yapan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, sizler burda olduğunuz için bu sunumlar yapıldı dolayısıyla sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Vali Mesut Yıldırım konuşmasını tamamlamasının ardından ilçemizin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not alan Vali Yıldırım ilgili kurumun müdürüne ilgilenilmesi talimatını verdi.  Sorunlarını Vali Mesut Yıldırım’a anlatan muhtarlar sorunların içerdiği dosyaları Vali Yıldırım’a sundu.
Sorunların iletilmesinin ardından ilgili kurumların müdürlerinden ilgilenileceğinin altını çizen Vali Yıldırım acil ihtiyaçların çözüme kavuşması için çalışacaklarını söyledi.



















































    

Editör: TE Bilisim