Orman İşletme Müdürlüğü sosyal tesislerinde yapılan ve İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin ile diğer mütevelli heyet üyelerinin de katıldığı toplantıya başkanlık eden Vali Bektaş, toplantı sonrası gazetecilere Tosya Yem ve Gıda Sanayi  ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

 

Vali Bektaş, şöyle dedi; “ Bugün geliş amacımız Tos-taş genel kuruluydu, genel kurulu yaptık. Tos-taş biliyorsunuz zor bir süreçten geçti. Ciddi borçlarımız vardı, borçlarımızı büyük ölçüde kapattık. Çok az bir borcumuz kaldı. Elimizde fabrika binası ve arsası kaldı. Artık Organize Sanayi Bölgesi dışında bir sanayi düşünmediğimiz için  satışa çıkardık.  Buranın imarını değiştirme kararı aldık.  Mevcut fabrika ve tesislerimizi oradan söküp satacağız. Çünkü teknoloji eski bir teknoloji, yeni teknoloji ve yeni pazara açmamız mümkün değil. Mevcut arsamızı da konut arsası üzerine çevirip onun üstüne projeler düşüneceğiz”

 

Toplantı sonrasında Tosya Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ile birlikte Tosya Huzurevi, Fazıl Boyner Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, yeni kapalı Pazar yeri, Çevlik Karakolu ve Organize Sanayi Bölgesini gezen Vali Bektaş, onuruna verilen akşam yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim