Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu Valisi Avni Çakır çeşitli ziyaretlerde bulunmak için ilçemize geldi. Vali Çakır’ı Tosya’ya gelişlerinde Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Zekeriya Özmen, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı ve protokol üyeleri karşıladı.

Vali Çakır’ın Tosya’ya gelişlerinde ilk durağı yapımında sona gelinen Hükümet Konağı binası oldu. Hükümet Konağı binasında ve Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Çakır, Kasım ayında Kaymakamlık ve diğer kurumların taşınabileceğini söyledi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır; “şu anda karayolu genişletme anlamında, Ulaştırma Bakanlığımızın sahil hattından Kastamonu’ya gelişi proje çalışmaları bitti, ihalesi bugün yarın yapılacak diye biliyorum. Projesi başlayacak iş o. Onun dışında Daday Yolumuz var ve Azdavay Yolumuz var. O da önceki yıllardan kalmıştı.

Kastamonu Tosya Yoluyla alakalı şuan proje çalışmaları mevcut diye biliyorum diye biliyorum. Ama şuan önceliğimizde yok. Ama bundan sonraki önceliğimizde biz sahayı gezdik. Önceki ziyaretimizde sahayı gezdik. Özellikle 30 km lik çıkışta yüzey yapının sıkıntılı olduğu doğru. Ama takdir edersiniz ki ormanlık bir alandan geçiyoruz. Ormanlık alandan geçerken burası Karadeniz ister istemez viraj yapıyorsunuz. Yolun daralması ve keskin virajlara girdiğimiz oluyor ama. Bizim amacımız yolda yeni bir şerit açmaktan ziyade iyileştirme. Sizlerin talebi de o yöndeydi. Bizim Tosya’da Karayolu anlamında önceliğimiz de bu iş. Onu dışında değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere İlçe Kaymakamımız ilçemizde grevine başladı, bikaç hafta önce Ahmet Ferhat Özen Bey. Kendisiyle de biz Ankara’da Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde 1,5 sene beraber çalıştık. Hukuk idare amiri.  Ben Tosya için ve kendisi için bu görevin bu yerin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah buradaki Tosya’yı seven, ilerlemesi kalkınması noktası konusunda emek sarf eden herkesin elbirliği içerisinde inşallah bizlerin de desteğiyle Tosya’ya güzel hizmetler yapılacağına inanıyorum. Bu anlamda hayırlı olsun dedim.

Bildiğiniz gibi Tosya sadece sanayi şehri değil. Turizm anlamında da hızla ilerleyen bir beldemiz. Bu tür yerlerin Valilik olarak özellikle arka planın iyileştirilmesi noktasında da yoğun bir çaba içerisindeyiz. En son Dipsizgöl’ün 4 km lik bozuk hattında asfalt yaparak oradaki tesisimize yakışır hale getirdik. Buradaki Tosyalı hemşerilerimizin, köylülerimizin ve buraya gelecek ziyaretçilerimizin hizmetine sunmuş olduk. İnşallah benzer şekilde buradaki turizm anlamındaki yerlere de aynı desteği sunacağız.

Hükümet Konağında incelemelerde bulunduk. İnşallah yapımı son aşamaya geldi. Müteahhit arkadaşımızın vermiş olduğu bilgiye göre iki hafta sonra geçici kabulle alakalı başvurularda bulunacak. Ve bize de Kasım sonu gibi inşallah binayı yerleşime hazır hale getireceğini söyledi. Bizim de amacımız Kasım olmadı en geç Aralık ayını ortasında bu binaya taşınarak inşallah Tosyalı hemşerilerimize çok daha iyi şartlarda hizmet sunmak ve şuan ki halini de biz binanın inşallah bu tarihlerde hizmet alacağını yerinde görmüş olduk” diye konuştu.

Bir gazetecinin Tosya’da ambulans yetersizliği giderilecek mi sorusu üzerine Vali Avni Çakır, konuyu il sağlık müdürü ile görüşeceklerini belirterek ihtiyaç noktasında gerekli çalışmaların yapılacağına vurgu yaptı.

İncelemelerin ardından Çaybaşı Köyü’ne hareket eden Vali Avni Çakır buradaki programın tamamlayarak Kastamonu’ya dönüş yapacak.

Editör: TE Bilisim