HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde itfaiye tarafından yapılan ilginç kurtarma ve yakalama operasyonu görenleri hem hayrete düşürdü hem de düşündürürken güldürdü.

Edinilen bilgiye göre Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bir bayan vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri gördükleri manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Arama ve Kurtarma olayları karşısında eğitimli olan ve ilçede çeşitli vakalarda mahsur kalmış küçük-büyük ve çeşitli cinslerde birçok hayvanı kurtaran itfaiye ekibi bu defa kafesten kaçarak çam ağacının dalında mahsur kalan papağanı kurtarmaya çalıştılar. 

‘’ AĞAÇTA BİRİ MAHSUR KALDI DİYE İHBAR GELDİ’’

Gelen ihbar üzerine merdivenli yangın söndürme aracı ile olay yerine hızla intikal eden İtfaiye ekipleri karşılaştıkları vaka karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. İlk başta ne yapacaklarını ve nasıl davranacaklarını bilemeyen itfaiye ekibi ‘’ Valla bize gelen ihbarda ağaçta biri mahsur kaldı ne olur çabuk gelin ve kurtarın dediler. Bizde mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde olay yerine geldik. Fakat bizim içinde sürpriz oldu biz Çam ağacından kaçan bir papağanı yakalayacağımız kırk yıl düşünsek aklımıza gelmezdi’ ’dediler.

İTFAİYE ERİ ELİNDE KAFES İLE ÇAM AĞACINA KUŞ KURTARMAYA ÇIKTI

Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi ağaçta bulunan papağanı yakalamak için itfaiye aracının merdivenini çam ağacına doğru kaldırdı. Tam merdivene çıkma üzere iken papağanı sahibi genç bayan ‘’Kuşum beni tanır isterseniz itfaiye merdivenine ben çıkayım’’ dedi. İtfaiye çavuşu güvenlik açısından bunun mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine merdivene çıkmak için hareket eden itfaiyecinin aline bu defa Papağanın kafesini vererek ‘’benim kuşum yuvasını bilir. Siz bununla çıkın dedi

İTAFİYACİ İLK DEFA KARŞILAŞTIĞI KURTARMA KARŞISINDA ŞAŞKIN KALDI

İlk defa çam ağacından papağan kurtarma operasyonuna katılan itfaiye eri eline tutuşturulan Kuş Kafesi ile merdivene çıkıp çam ağacından papağan kurtarma girişiminde bulundu. Çam ağacının tepesine kadar itfaiye eri dala konmuş vaziyette bekleyen papağana kafesi uzatarak içine girmesi yönünde bizlerin aşağıdan anlayamayacağı bir şekilde kuşu kafese davet etti. Çam ağacı dalında her şeyden habersiz özgürlüğün tadını çıkaran papağan bir anda elinde kafes ile itfaiye erini görünce korku ve panikle uçarak başka bir ağaca kondu. İtfaiye eri başarısız kuş kurtarma operasyonu karşısında yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığı ile merdivenden aşağı indi.

Editör: TE Bilisim