HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Antalya’da düzenlenen 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, 2 bin 304’ü sporcu 8 bin kişinin katılımıyla başladı. Şampiyonada 8.Yaş Kategorisinde Kastamonu il birincisi olarak katılan Tosyalı Muhammed Berat Kurt ilk 2 günde rakiplerini mat ederek yoluna devam ediyor.

2022 yılı içinde Tosya Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen satranç turnuvasında tüm rakiplerini mat ederek yenen Muhammed Berat Kurt oyun zekâsı ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Yıl içinde Kastamonu ilinde katıldığı çeşitli turnuvalarda 8 yaş kategorisinde yaptığı tüm karşılaşmaları mat ile kazanan Muhammed Berat Kurt 9 madalya kazandı. Son olarak 8.Yaş kategorisinde il birincisi olan Muhammed Berat Kurt Tosya Belediyesi sponsorluğunda Antalya’da yapılan 2023 yılı Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına katılarak turnuvaya başarı ile devam ediyor.

Tosya Belediye Başkanı ‘’ Tosya olarak Satranç ilçesi olduk’’  

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ‘’ 2022 yılında Tosya Belediyesi Kültür Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde 3 kategoride satranç turnuvası düzenledik. İlçemizde çok sayıda satranç sever kardeşimiz turnuvada yarıştı. Muhammed Berat Kurt kardeşimiz o turnuvada dikkatimizi çekmişti. Belediye olarak bu kardeşimize yıl boyunca hep desteğimiz devam ettirdik. 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına Kastamonu ve Tosya ilçemizi temsilen katılmaya hak kazandığını duyduğumuz zaman gururlandık ve Belediyemizin sponsorluğunda yarışmaya katılması için elimizden gelen desteği sağladık. Bu minik kardeşimize şampiyonada başarılar dilerken o her zaman bizlerin gönüller şampiyonu olarak kalacaktır’’dedi.

Muhammed Berat Kurt ‘’ Tüm Kastamonu ve Tosyalı ların desteğini ve duasını bekliyorum’’,

2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasından sosyal medya hesabından mesaj gönderen Muhammed Berat Kurt ‘’ Şampiyonada Kastamonu ve Tosya ilçemizi temsil ediyorum. İnşallah hedefim 8 yaş kategorisinde ilk üçe girerek Milli Takıma seçilmek. Benim bu yarışmaya katılmamada desteğini esirgemeyen Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgik’e teşekkür ediyorum. Tüm Kastamonu ve Tosya halkından desteklerini bekliyorum’’ dedi  

2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası  28 Ocak Cumartesi günü sona erecek.

Ağacıyla, Kuşuyla... Ağacıyla, Kuşuyla...

Editör: TE Bilisim