HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi ikamet eden iki çocuk annesi Guldene Dalsız, KOSGEB kredisi ile kurduğu işyerinde Kastamonu ili ve ilçelerinin ilk bayan kebapçı ustası oldu.

Yaklaşık iki yıl önce eşinin rahatsızlığı nedeni ile maddi ve manevi sıkıntılar yaşayan Güldane Dalsız düşüncesini ve hayallerini projelendirerek KOSGEB’e başvurdu ve projesi destek almaya hak kazandı.  KOSGEB girişimcilik kursunu başarı ile bitirdikten sonra ilçede ilk bayan kebapçı olarak işyerini açarak aile bütçesine katkıda bulunmaya başladı.

“Bayan Kebapçı olarak girişimci bayanlara örnek oldum”

Tosya ilçesinde işletmeye açtığı Dürüm ve Kebapçı dükkanında ocak başına geçen Güldane Dalsız’’ Bayan girişimci olarak ilk önceleri benim için iş hayatı hayalden öteye gitmezdi. Eşim rahatsızlanınca evimde oturmanın bir fayda vermeyeceğini düşünerek hayallerimin ve ekmeğimin peşinden gitmeye karar verdim. Yaptığı araştırmalar sonrasında KOSGEB girişimcilik kursuna katıldım. Projemi hayata geçirmek için KOSGEB yetkililerine açacağım işyeri hakkında bilgi verdim. İlk önce garip karşılansa da daha sonra iş cesaretim sayesinde kredi başvurum kabul edildi. ’dedi.

‘’Kebap’ın lezzetini birde biz bayanların elinden tatmanızı tavsiye ederim’’

KOSGEB girişimci Güldane Dalsız ‘’ Belki de Türkiye’de ilk bayan kebapçı benim; bunu bilemem fakat şunu iddialı olarak söylerim Kebap’ın damak tadını birde Bayan Kebapçı’nın elinden çıkan kebap çeşitleri ile tatmanızı tavsiye ediyorum. Ben bu işyerinde evimin geçimini kazanmaya çalışıyorum. Allah Devletimize zeval vermesin. KOSGEB yetkililerine de çok teşekkür ediyorum’’ dedi.  

 

 (SDA-

Editör: TE Bilisim