SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu 1.Amatör Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tosyaspor ligin sekizinci haftasında deplasmanda oynadığı maçta Yurdumspor’u 5-1 yendi.

Kastamonu Hasan Doğan Şehir stadyumunda saat 12.30’de başlayan maçta Tosyaspor ile Yurdumspor karşı karşıya geldi. Maça hızlı ve atak başlayan Tosyaspor rakibi karşısında baskılı bir oyunla ilk dakikalarda üstünlüğünü kabul ettirdi. Maçın 12.dakikasında Yurdumspor ceza sahası içine yapılan ortaya şık bir kafa vuruşu gerçekleştiren Can Yıldız Tosyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Tosyaspor maçın 23.dakikasında Can Yıldız’ın ayağından bulduğu golle bir anda maçı 2-0 ‘getirdi. İlk yarının bitmesine dakikalar kala Can Yıldız hattrick yaparak kendisinin ve Tosyaspor’un 3. Golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi Tosyaspor:3-Yurdumspor: 0

TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI

Maçın ikinci yarısınada hızlı başlayan Tosyaspor maçın 50.dakikasında Neymar lakaplı yıldız futbolcusu Sefa Yumuşakkaya’nın şık golü ile maçı 4-0 yaptı. Güzel futbolunu devam ettiren Tosyaspor maçın 60.dakikasında Yasin Macit’in ayağından bulduğu gol ile maçı 5-0’a getirdi. Tosyaspor’un gelişen ataklarda 3 topu direkten döndü. Maçın 85.dakikasında Yurdumspor’un tek golü Avni Kaya’dan geldi.

Maç Tosyaspor 5-1 Yurdumspor sonucu ile tamamlandı.

Tosyaspor ligin 9.haftasında 12 Mart 2023 tarihinde kendi sahasında Yol Spor ile karşılaşacak.

MAÇIN ANALİZİ

Tosyaspor geçtiğimiz pazar günü Taşköprüspor maçında almış olduğu 2-1 galbiyet sonrasında bu gün karşılaştığı Yurdumspor maçı çok önem kazanmıştı.Yurdumspor geçen hafta almış olduğu galibiyetle Taşkaprüspor ile puanını eşitlemiş ve lig ikinciliği için tüm umutlarını Tosyaspor maçına taşımıştı.Tosyaspor ise pazar günü kendi evinde ezeli rakibini taraftarının önünde maçın stresi ile güzel futbol oynamasada tecrübesi ile 3 puan almayı bilmişti.

Bu günki maçın önemini iyi bilen Tosyasporlu oyuncular maça sakin fakat sert furbol ile başladı.Tosyaspor teknik yönetimi ve Hocası Ferit hoca maça farklı bir diziliş ile başladı.Özellikle 6 numaralı Mert ,7 numaralı Enes ve yeni transfer Metehan ortasahada ayak basmadık yer bırakmadılar.Macı yıldızı ise ilk yarıda 3 gol atan santroforumuz Can Yıldız oldu.

Takımın diğer oyuncuları sert ve teknik oyunları ile yurdumspor takımına sahayı dar ederek takım halinde Amatör ligin üstünde BAL ligi takımı olduklarını gösterdiler. 

 

Editör: TE Bilisim