HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya - Kastamonu yolunda yapılan soğuk asfalt çalışması vatandaşı memnun ederken araç sürücülerinin adeta kâbusu oluyor.

Araç sürücüleri bir yandan direksiyon hâkimiyetini kaybetme tehlikesi yaşarken öte yandan diğer araçların geçerken sıçrattığı taşlardan korunmaya çalışıyor.

Yol yapım çalışması nedeni ile Tosya-Kastamonu yolu üzerine mıcır ve soğuk asfalt döküldü. İşlek olan yolda Karayolları ekiplerinin uyarı levhaları yetersiz olması nedeniyle sürücüler mıcır tehlikesinin yeterince fark edemiyor. Özellikle Kaleyakası mevkiinde şoförler yolda büyük zorluklar çekiyor. Sürücüler yolla dökülen mıcırların arabaların zemine tutuşunu engellediği ileri sürülüyor. Şoförler bu yolda yetkililerden gerekli önlemleri almasını istiyor.

Özellikle motosiklet sürücülerinin uğrak yeri olan kale yakası mevkiinde çok sayıda motosikletliler adeta yarış yapıyor. Ayrıca aynı bölgede sürücü eğitim kurs yerinin bulunması acemi sürücüler için stresli dakikaların yaşanmasına neden oluyor.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, " Yetkililerden yol için gerekli çalışmanın yapılması yanında trafik işaret levhalarının da asılmasını talep ediyoruz." dedi.










Editör: TE Bilisim