Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu Devlet Hastanesinde yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı Kastamonu'da yapılan ikinci "immün plazma" nakliyle virüsü yenen Süleyman Can, taburcu edildi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yeni tip korona virüs hastalığına yakalanan 45 yaşındaki Süleyman Can, Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Kastamonu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavisi sırasında Covid-19'a bağlı solunum sıkıntısı çeken Süleyman Can, bu yüzden solunum cihazına bağlandı. Bu sırada da Türk Kızılay'ı Kastamonu Şubesi tarafından Ankara'dan getirilen "immün plazma" tedavisi uygulanan Süleyman Can, korona virüsü yenerek solunum cihazına dahi ihtiyaç duymadan alkışlar arasında taburcu edildi. Can, kendisinin de tamamen sağlığına kavuştuğunda immün plazma bağışında bulunacağını söyledi.

"Plazma tedavisiyle iyileştim, bende plazma bağışçısı olmak istiyorum"

Sağlık çalışanlarının alkışları arasında taburcu edilen Süleyman Can, "20 gündür Kastamonu Devlet Hastanesinde yatmaktayım. Allah'a şükür bu hastalığı yendim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hastanede tedavim süreci çok iyi geçti. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bende plazma bağışında bulunacağım. Hemen iyileştiğim anda bağışta bulunacağım. İlk işim olacak, düşünüyorum. Hastalık sürecim biraz zor geçti ama şükür rabbime nefes alabiliyorum. Çocuklarıma kavuşacağımdan dolayı çok mutluyum" dedi.

Editör: TE Bilisim