Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 65 yaşındaki Emekl Marangoz Ali Bazlatcı, evinin bahçesi ve bodrum katına yaptırdığı kümeslerde 100'e yakın güvercin besliyor.

Tosya ilçesi Marangozlar sanayi sitesi mevkiinde yaşayan Ali Bazlatcı yaptığı açıklamada, çocukluktan beri güvercinlere karşı büyük ilgisinin olduğunu söyledi.

Evinin bahçesi ve bodrum katına kurduğu kümeslerde kalan yaklaşık 100 farklı türde güvercinin, 45 yıldır düzenli olarak bakımlarını yaptığını belirten Bazlatcı, şöyle konuştu:

"Babamdan kalma bir alışkanlık aslında. Babam da güvercin yetitirmeyi çok severdi ama rahmetli olmasından sonra yine ben güvercinlere karşı dayanılmaz sevgimden dolayı baba yadigarı güvercinleri beslemeye ve yetitirmeye devam ettim. Güvercin sevgisi benim için güzel bir hobi. Burada onlarla geçirdiğim vakitlerle beni bazı kötü alışkanlıklardan alı koyuyor. Ben kuş sevgisini herkese tavsiye ediyorum. Benim kahvehane alışkanlığım vardı ondan vazgeçtim."

Güvercinlerinin hepsinin oyun kuşu olduğunu aktaran Bazlatcı, "Bunların hepsinin yere dalma ve takla atma özellikleri var. " diye konuştu.

TOSYA'YA HAS BU GÜVERCİNİN BİR BENZERİ TÜRKİYE'DE YOK

Tosyalı Marangoz Ali Bazlatcı yetiştirdiği güvercinler arasında özellikle Tosya'ya has olan Güvercinlerini göstererek '' Bu güvercinler Türkiyenin hiç bir yerinde yoktur.Sadece Tosya'da ve bende olan bu güvercinleri özenle besliyor ve yetiştiriyorum''dedi.

Editör: TE Bilisim