Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi  Kıbrıs Gazisi Ahmet Çay Eylül  ayında İstanbul’da vefat ederek Tosya’nın Çevlik köyünde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Vefatı sonrası İstanbullu yönetmen Ayaz Güler tarafından kaleme alınan ve çekimleri yapılan Tosyalı Kıbrıs Gazisi Ahmet Çay’ın hikayesi belgesel haline getirildi. Yaklaşık bir saatlik belgesel sosyal platformlarda yayınlandı.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz ile irtibata geçen yönetmen Ayaz Güler yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgi vererek ‘’ Tosyalı Gazi Ahmet Çay’ın Savaş hatıralarını kaleme alırken çok duygusal anlar yaşadık. Ekip olarak yaptığımız bu belgeseli tüm Şehit ve Gazilerimizin aziz hatıralarına hediye ediyoruz’’dedi.

TOSYA BELEDİYE BAŞKANINDAN TEK İSTEĞİMİZ

Yönetmen Ayaz Güler Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’den haber sitemiz aracılığı ile tek bir isteği olduğunu dile getirdi. Yönetmen Ayaz Güler ‘’ Bizler ekip olarak güzel bir çalışmaya imza attık. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçmadan ‘’Tosyalı Kıbrıs Gazisi Ahmet Çay’’ adı altında merhum Gazimizin savaş hatıralarını belgesel haline getirdik. Sayın başkanımızdan isteğimiz Belediyenin uygun gördüğü lokasyonlarda yayınlayarak toplanacak olan geliri şu an dul kalan eşine yardım edilmesini rica ediyoruz. Kıbrıs Barış harekatın kutlamalarının yapıldığı bu günlerde aileye bu şekilde bir katkı sağlaması çok daha iyi anlamlar ifade edecektir’ ’dedi.

Editör: TE Bilisim