Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosyalı girişimci Alihan Marulcu tarafından geliştirilen dijital reklamların hedef kitleye ulaşmasını sağlayan yazılım Alcago, ImagineTomorrow’da ‘Dijital Teknoloji’ ödülü aldı. Marulcu’ya ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) bu yıl beşincisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) çatısı altında gerçekleştirilen ImagineTomorrow Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Etkinliğinde geleceği yakalamış 70’ten fazla inovatif girişim yatırımcıyla buluşma olanağı buldu.

Etkinlikte 350 başvurusu arasında en yenilikçi 50 girişime ödül verildi. Bu kapsamda Alihan Marulcu tarafından geliştirilen dijital reklamların hedef kitleye ulaşmasını sağlayan yazılımAlcago, ‘Dijital Teknoloji’ ödülü aldı.

Ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan alan Marulcu, yatırım alan birçok girişimi geride bırakmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Birçok yatırım alan start-up yerine Alcago ödüle layık görüldü. Henüz piyasaya çıkmayan projemize gösterilen ilgiden son derece mutluyum.” dedi.

Yazılımı bu yıl nisan ayında tamamlayarak uygulamayı yayına sokmayı hedeflediklerini de bildiren Alihan Marulcu, hedeflerinin ise kısa sürede global pazarda yer almak olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim