Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çifter köyü nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Karaca Üniversite Eğitimini tamamladıktan sonra Aydın ilinde çalıştığı büyük bir firmadaki yöneticilik görevini ve her şeyini geride bırakarak hayallerinin peşinde yollara düştü.

Dünya Barışı Ormanları projesini hayata geçirerek sosyal farkındalık oluşturmak isteyen Yunus Emre Karaca gezgin olarak ilk fidanı doğduğu ilçede Dipsizgöl mesire alanına dikti.

Tosyalı Gezgin Yunus Emre Karaca ‘’ Dünya Barışı Ormanları’’ World Peace Forests projesi kapsamında Kastamonu ilinden başlatacağı yürüyüş öncesi www.tosyahaberleri.com haber sitemize açıklamalarda bulundu ‘’ Ben Sosyal farkındalık oluşturmak ve dünya barışına katkı sağlamak için ‘’ Dünya Barışı Ormanlar’’ projesini başlattım. Kastamonu merkezden başlatacağım ve Otostop yaparak Türkiye’nin diğer il ve ilçelerini gezeceğim. Daha sonra ise yurt dışında ülke başkentlerinde proje kapsamında sosyal faaliyetler de bulunarak ‘’ World Peace Forests ‘’ projesi ile Dünya barışına dikkat çekerek katkı sağlamayı hedefliyorum’’ dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Tosya ilçesinden başlattığı Proje kapsamında çeşitli il ve ilçelerde fidan dikimi gerçekleştiren Yunus Emre Karaca bir anda Yazılı ve Görsel basının dikkatini çekti.Çeşitli Ulusal haber ajanlarına röportaj veren Tosyalı Gezgin son olarak Milliyet Gazetesi muhabiri Seyhan Akıncı'ile projesi hakkında röportaj yaparak Milliyet Gazetesinde Manşet oldu.

Konu hakkında haber sitemize değerlendirmede bulunan Yunus Emre Karaca'' Sayın Tosya Belediye Başkanımız Volkan Kavaklıgil ile görüşerek önümüzdeki aylardaTürkiye'deki bütün Gezginleri ilçemize davet etmek istiyorum. Burada amacım ilçemizde yapılacak bir günlük etkinlikle Tüm Türkiye'nin dikkatini güzel ilçemize çekmek aynı zamanda projenin ikinci etabı olan Dünya Başkentleri Barış Ormanları stardını ilçemize gelecek gezginlerle Tosya ilçemizden Dünyaya ilan etmek istiyorum''dedi.

MİLLİYET GAZETESİ HABER OKUMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim