Haber: Sedat Ağacıkoğlu


Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çifter köyü nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Karaca Üniversite Eğitimini tamamladıktan sonra Aydın ilinde çalıştığı büyük bir firmadaki yöneticilik görevini ve her şeyini geride bırakarak hayallerinin peşinde yollara düştü.


Sosyal farkındalık oluşturma ve bu kapsamında ‘’Dünya Barış Ormanları ‘’ World Peace Forests projesi ile doğum gününde hayatında o güne kadar kazandığı her şeyi geride bırakarak Tosya’nın ilk Gezgini olarak yola çıktı. Yaklaşık 4 yıldır Aydın ilinde çalıştığı inşaat firmasından istifa eden Yunus Emre Karaca ilk önce sahip olduğu kitapları bir kütüphaneye eşyalarını ve kıyafetlerini Kızılay’a bağışladı.
Dünya Barışı Ormanları projesini hayata geçirerek sosyal farkındalık oluşturmak isteyen Yunus Emre Karaca gezgin olarak ilk fidanı doğduğu ilçede Dipsizgöl mesire alanına dikti.


Gezgin olarak yola çıkmadan önce Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i ziyaret Yunus Emre Belediye Başkanına yeni görevinde hayırlı olsun dileklerinde bulunarak projesi hakkında bilgilendirmede bulundu.
Tosyalı Gezgin Yunus Emre Karaca ‘’ Dünya Barışı Ormanları’’ World Peace Forests projesi kapsamında Kastamonu ilinden başlatacağı yürüyüş öncesi www.tosyahaberleri.com haber sitemize açıklamalarda bulundu ‘’ Ben Sosyal farkındalık oluşturmak ve dünya barışına katkı sağlamak için ‘’ Dünya Barışı Ormanlar’’ projesini başlattım. İlk önce doğduğum ilçeye geldim ve ilçemiz idarecilerine proje hakkında bilgilendirmede bulundum. Belediye Başkanımız sağ olsun kendisi de Orman Mühendisi olduğu için projeme maddi ve manevi destekte bulunacağını ifade etti. Kastamonu merkezden başlatacağım ve Otostop yaparak Türkiye’nin diğer il ve ilçelerini gezeceğim. Gittiğim her yerde Dünya Barışına dikkat çekmek için fidan dikerek genç kardeşlerimize seminerler vererek bilgilendirmede bulunacağım. Daha sonra ise yurt dışında ülke başkentlerinde proje kapsamında sosyal faaliyetler de bulunarak ‘’ World Peace Forests ‘’ projesi ile Dünya barışına dikkat çekerek katkı sağlamayı hedefliyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilisim