HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi 30 Ramazan boyunca sahurda davul çalarak ve maniler söyleyerek vatandaşları uyandıran davulcular Ramazan’ın son akşamında Cumhuriyet meydanında yapmış oldukları gösteri ile Ramazan ayına veda Bayrama merhaba gösterisi yaptılar.

Cumhuriyet meydanında ki davul Show gösterisine çok sayıda vatandaş katılarak Ramazan davulcularının gösterisini izledi. Yaklaşık 1 saat süren ‘’Ramazan ayına veda Bayrama merhaba ‘’gösterisini izleyen vatandaşlar program sonunda halay çekti.

‘’ Biz Ramazan kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz’’

Tosyalı Ramazan davulcusu aşık Furkan Kaynar yaptıkları gösteri sonrası İHA mikrofonlarına konuştu ‘’ Biz bu akşam burada Ramazan kültürümüzün bir parçası olan sahur akşamlarının vazgeçilmesi olan Ramazan’da Davul kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Ben davulcu Furkan Kaynar ve davulcu arkadaşım Bekir Kefeli ve zurnacı abimiz ustamız İbrahim Değirmenci ile birlikte ilçemiz cumhuriyet meydanında vatandaşlarımıza güzel bir davul gösterisi sunarak maniler, halaylar eşliğinde ‘’Ramazan ayına veda Bayrama merhaba’’ programı yaptık. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan kültürümüzün önemli değerlerinden olan Ramazan ayı sahur davulcuları olarak bizlere desteğini esirgemeyen ilçe yöneticilerimize, vatandaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

‘’ Ramazan ayına veda Bayrama merhaba’’ davul gösterisi sonunda gösteriyi izleyen vatandaşların davulcularla halay çekmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim