Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde bir işyerinin çatı katında mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1,5 saat süren operasyon sonucu kurtarıldı.

Tosya'njın Yemeniciler çarşısında Bektaş İşhanı binasının çatısında mahsur kalan kedi'nin yardım miyavlamalarına sessiz kalmyan vatandaşlar kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştılar. Kediyi kendi imkanıyla çıkarmaya esnaf ve vatandaşlar sonuç alamayınca Tosya Belediyesi İtfaiyesi'ne haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yaklaşık 1,5 saati bulan çalışma sonunda, yavru kediyi çatıdan indirdi.

İtfaiye ekipleri yangın merdivenini çatıya kurarak kediye ulaşmaya çalıştı. Merdivene çıkan İtfaiye personeli dakikalarca kediye '' Gel Pisi Pisi '' diye seslenerek çağırması sonucu çevrede bulunan vatandaşlar itfaiyenin yapmış olduğu kedi kurtarma çalışmasına latife olarak ''Gel Pisi Pisi Operasyonu'' ismini verdi. Kediyi kurtaran itfaiye personel daha sonra yavru kediye yiyecek verdi. Yiyecek verilen yavru kedi, bir süre sonra gözden kayboldu.

Editör: TE Bilisim