Halep’te yaşanan vahşete sessiz kalmayan Tosya halkı Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan yardım çadırına 2 tır dolusu erzak ve gıda yardımı ilşe destek verdi. Kampanyanın başlatılmasıyla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan yardım çadırına un, gıda, battaniye, giyim ve tıbbi malzeme yardımı toplandı.

TIRLAR DUALARLA UĞURLANDI

Yardım kampanyası kapsamında toplanan un, battaniye, giyim ve tıbbı malzemeler tırlarla dualar eşliğinde Halep’e uğurlandı.
Yardım tırlarını uğurlamaya gelen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İl Genel Meclis Üyesi Cahit Çalışkan, Eğitim Bir Sen Tosya Temsilcisi Mehdi Toğrul, Diyanet Sen Tosya Temsilcisi Ziya Sümer, Hüda Der Başkanı Ömer Çetin, İHH yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kampanyaya duyarlılığından dolayı Tosya Halkına teşekkür eden İHH yetkilileri yardım malzemelerini Halep’te evsiz kalan vatandaşlara ulaştıracaklarını ve bir nebze olsun sevindirebilmek için çalıştıklarını söyledi.
Hüda Der Başkanı Ömer Çetin tarafından toplanan yardımların yerlerine ulaştırılması ve İslam Aleminin maruz kaldığı bu zulümden kurtulması için yapılan duanın ardından yardım malzemesi taşıyan iki tır Halep’e gitmek üzere Tosya’dan yola çıktı.

Editör: TE Bilisim