HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) -Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl 3 milyon çocuğa eğitim verdiği yaz Kur'an Kurslarında Tosya ilçesinde rekor katılım ile 2.436 çocuğa Din eğitimi ve Kur’an Kursu eğitimi veriliyor.  

2018 yılı Kur’an Kursları ‘’Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’’ sloganı ile 21 Haziran tarihinde başlamıştı. Yaz döneminde Tosya’da öğrenciler camilerde hem dini eğitimlerini tazeleyerek hem de tatil havasını bozmadan keyifli saatler geçiriyorlar.

Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezi ve Köylerde 107 Camide 17 Kur’an Kursunda 185 din görevlisinin camilerde misafir ettiği 2.436 öğrenci Kur’an-ı Kerimle buluştu. Din görevlileri özellikle Allah sevgisi ve peygamber sevgisi, vatan ve millet sevgisini öğrencilere Cami içinde bulundukları mekânın ağırlığını içlerine sindirerek kimi zamanda minik öğrencilere eğitim dolu, sevgi dolu, eğlence dolu bir şekilde anlatıyorlar.

17 Ağustos 2018 tarihinde Yaz Kur’an Kurs eğitimi Tosya İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kursa katılım ve Bitirme Başarı belgelerinin 2.436 öğrenciye verilmesi ile tamamlanacak.  

 (SDA-

Editör: TE Bilisim