SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yaren meclisinde bu hafta ocağı Av.Mehmet Hızarcı ve İş Adamı Sefa Abayın yaktı.

 Program, yaren geleneği olarak selamlama seremonisi ile başladı. Geceye çok sayıda iş adamları ve davetliler katıldı.

Yaren meclisinin baş ağası olan Fatih Lepeci ve küçük ağa Metin Büyükdeğerli davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Müzik Öğretmeni Erol Sevdi’nin müzik eşliğinde açılış ve karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöreye has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Gecede oynanan yöresel oyunlar davetlileri etkilerken orta oyunları ise gecede unutulmaz anılar bıraktı. İlerleyen saatlerde yemek ikramında bulunuldu. Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde baş ağa Fatih Lepeci davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür ederek yaren kültürünü yaşatmak için çalıştıklarını bu ocağın daima yanması gerektiğini söyledi. 

Misafirler ise “Bu gece bizim için çok farklı oldu yediden yetmişe herkesin bir kez gelmesi burada olması gerektiğini bilgisayarın, televizyonun ve internetin olmadığı bir yerde saatlerce eğlenceli unutulmaz anlar yaşandığını” söylediler.Misafir ağa Mehmet Hızarcı ise konuşmasında “Sıcak ve samimi bir ortam emeği gecen bütün yaren ağalara ve davetimizi kırmayıp bizimle birlikte geceye katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.
















Editör: TE Bilisim