Geçen yıl Aralık ayında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ilk sinyallerini verdiği, işlemin az olduğu askerlik şubelerinin kapatılacağı açıklanmıştı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “nüfusun az olduğu yerlerdeki askerlik şubelerine ihtiyacın azaldığını” belirterek, bu şubelerin kapanabileceğinin sinyallerini vermişti. Özellikle nüfus yoğunluğunun az olduğu ve günde en fazla 2 kişinin uğradığı bazı ilçelerdeki askerlik şubelerine olan ihtiyacın oldukça azaldığı ve bu ilçelerdeki askerlik şubelerinin kapanabileceği vurgulanmıştı.

Türkiye genelinde 181 askerlik şubesinin kapatılması kararının ardından, Önce çevre komşu ilçelerimizden Kargı Askerlik Şubesi Kapatıldı daha sonra Ilgaz'da ki asker adaylarına hizmet veren Ilgaz Askerlik Şubesi resmen kapandı.

Askerlik şubeleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, askerlik işlemlerini kolaylaştırmak istediklerini belirterek, şunları söylemişti.

”Yedeklik yoklamasını, ilk yoklamayı ve askerlik meclisini kaldıracağız. Şu anda sadece günde iki kişinin geldiği askerlik şubelerimiz var. Yıllık 700′ün altında gelenler var. Mesafe de 45 dakikadan az ise ki zaten internet üzerinden yapılacak, o zaman bu askerlik şubelerini açık tutmanın bir faydası olmadığını düşünüyorum. Artık nüfus göçüyor, büyük illere geliyor. Nüfusu düşük olan ve göç veren illerdeki askerlik şubelerine ihtiyacın azaldığı görülmüştür.” demişti.

Milli Savunma Bakanının yapmış olduğu bu açıklamanın ardından Tosya’da ki Askerlik Şubesi de mi  Kapatılacak  ACABA  sorusu ilçe halkında üzüntüye neden oldu.Tosya’da resmi kurumların bir bir kapanması son olar akta Tosya Kadastro müdürlüğünün kapatılması ve Kastamonu’ya taşınması zaten ilçe halkı üzerinde şok etkisi yaratmış iken ardından İlçe Askerlik Şubesinin kapatılma ihtimali tedirgin bir bekleyişe neden oldu.

 

Tosya ilçesinde ise tedirgin bekleyiş devam ediyor.Halk arasında acaba Tosya Askerlik Şubesi de kapanacak mı ? Kapatılır ise Askerlik Yoklamaları veya yedeklik yoklamaları nerede yapılacak? Bu işlemler için Kastamonu Askerlik şubesine mi gitmek zorunda kalacağız soruları ve tereddütleri ilçe halkı  tarafından merakla cevap aranıyor.

Editör: TE Bilisim