Refik Yurt Kastamonu (İHA) :

Kastamonu ve Tosya’da faaliyet gösteren değerli basın kuruluşu temsilcileri yıllar sonra hatırlanarak,’’ 15’inci Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç  Festivali’’ kapsamında düzenlenen açılış töreninde Tosya tarihinde bir ilk olarak, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkanı Ali Çilingir tarafından plaketle ödüllendirildiler.


Kastamonu ve içlerinde bin bir zorluk içerisinde görevlerini yerine getirmenin yanında,Kastamonu ve ilçelerinin kalkınması ve gelişmesi için gerekli olan görevleri başarıyla yerine getiren basın emekçileri, ilk defa hatırlanarak,plaketle ödüllendirildiler.

Kastamonu ve Tosya’da faaliyet gösteren gazetelerin ve ajans muhabirlerinin ödüllendirildiği ödül töreninde basın temsilcileri ilk defa ödül almanın şaşkınlığı içerinde  kaldılar.



Başarılı haberleri için hiçbir zaman teşekkür edilmeyen ama eleştirilir haberde hemen tepki gören  değerli basın kuruluşu temsilcileri,hiçte alışık olmadığı bir şekilde ödüllendirilmek için isimleri anons edildiğinde ürkek tavırlarla sahnedeki yerlerini aldılar.

Mahcup bir ifadeyle  sahnedeki yerlerini alan basın temsilcileri, ödüllerini aldıkları zaman her halde bizlere şaka yapılıyor bizlere,biz hiçbir zaman kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından ödüllendirilmedik, bu bir kamera şakası olmasın diyerek  şaşkın bir şekilde  bir birlerine baktılar.

Gece, gündüz,bayram,tatil,hasta ve cenaze gözetmeksizin görevlerini yerine getiren basın temsilcileri,plaketlerini aldıktan sonra  sahneden ayrılırken bir birlerine bu gerçekten bizleremi verildi diye sorarak hayretlerini bir birleriyle paylaştılar.

Plaketin gerçek olduğu fikrine varan basın temsilcileri,unuttuğumuz bir şeyi bizlere hatırlattılar,inşallah bu küçükte olsa hatırlanmanın devamı gelir bundan sonra,’’Ne Kadar Ekmek O Kadar Köfte’’,Anlaşılan bizler istemedikçe bizlere ödül verilmeyecek. İnşallah bundan sonra yetkililer, herkese ödül dağıtırken bizleri de hatırlarlar diye konuştular.
Editör: TE Bilisim