Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinlikler çerçevesinde sahnelenen gösteriyi  İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz Belediye Başkanı Kazım Şahin ve çok sayıda çocuk aileleri ile birlikte izledi.

Başkan Kazım Şahin , burada yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kazım Şahin,  " Tosya Belediyesi ve İstanbul Dünya Sahnesi işbirliği ile hazırlanan Tosya Ramazan Şenliklerinde bu akşam başlıyor. Bir hafta süre ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Karagöz-Hacivat, illüzyonist, İbiş Çocuklarla Eyleniyor, Aykırı Meddah, sihirbaz, Nasreddin Hoca gösterileri ve orta oyunlarının sergileneceği Ramazan Şenlikleri gece yarısına kadar sürecek. Karagöz Hacivat, illüzyonist, İbiş Çocuklarla Eyleniyor, Aykırı Meddah, sihirbaz, Nasreddin Hoca etkinliğimize çocuklarımız kadar büyüklerimiz de yoğun ilgi gösterecek. Halk edebiyatımızın en güzel örneklerini oluşturan orta oyunu gösteriyle Ramazan ayında çocuklarımız geleneksel halk oyununu yakından izleme şansına sahip olacaklardır. Bunlar bizlerin unutulmaya yüz tutmuş kültür miraslarıdır. Unutulmaması için biraz katkımız olursa ne mutlu bize" dedi













Editör: TE Bilisim