Kastamonu’nun Tosya ilçesinde  Belediye ve İstanbul Dünya Sahnesi işbirliği ile hazırlanan Tosya Ramazan Şenlikleri başlıyor.

 

31.Temmuz 2013  Çarşamba akşamı Tosya Cumhuriyet Meydanı’nda teravih namazı çıkışı başlıyor. Bir hafta süre ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Karagöz-Hacivat, illüzyonist, İbiş Çocuklarla Eyleniyor, Aykırı Meddah, sihirbaz, Nasreddin Hoca gösterileri ve orta oyunlarının sergileneceği Ramazan Şenlikleri gece yarısına kadar sürecek.

 

Düzenlenecek şenliklerle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Belediyemiz tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlediğimiz kültürel programlarımız bir hafta boyunca devam edecek. Çocuklarımız içinde Belediyemiz tarafından çocuklara yönelik Karagöz Hacivat, , illüzyonist, İbiş Çocuklarla Eyleniyor, Aykırı Meddah, sihirbaz, Nasreddin Hoca etkinliğimize çocuklarımız kadar büyüklerimiz de yoğun ilgi gösterecek. Halk edebiyatımızın en güzel örneklerini oluşturan orta oyunu gösteriyle Ramazan ayında çocuklarımız geleneksel halk oyununu yakından izleme şansına sahip olacaklar. Açıklaması yapıldı

 


Editör: TE Bilisim