2011-2012 eğitim öğretim yılı 8. okul öncesi eğitim şenliği kapsamında düzenlenen anasınıfı kortej yürüyüşü, Fevzipaşa İlköğretim Okulu ve Namık Kemal ilköğretim okullarında toplanan anasınıfı öğrencilerinin aynı anda Kaymakam Türköz ve protokol üyelerinin eşliğinde, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşleriyle gerçekleşti. Yürüyüş sırasında öğrenciler okul öncesi eğitimin önemini belirten döviz ve afişler taşıyıp şarkı söylediler.



Cumhuriyet Meydanı’nda biten kortej yürüyüşünün ardından Kaymakam Türköz,protokol üyeleri ve yürüyüşe katılan vatandaşlar,Belediye Otoparkı üzerinde,Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin hazırladığı okul öncesi kermesine katıldılar.




Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği okul öncesi eğitim şenliği ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Türköz,’’ Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır’’diye konuştu.



Tosya’da,okul öncesi eğitimi Kaymakamlık olarak çok önemsediklerini ifade eden Türköz,’’Bilimsel araştırmalara göre dil gelişiminin en hızlı olduğu dönem 0-6 yaş aralığıdır. Zihin ve karakter gelişimi de bu dönemde çok hızlıdır ve yine bu dönemde daha çok şekillenmektedir. Okul öncesi devrede bu gelişimlerini tamamlayan, sosyalleşen, okula uyum sağlayan ve okuma-yazmaya hazır hale gelen çocuklar elbette okulda ve hayatta daha çok başarılı olmaktadırlar. Bu vesileyle,aydınlık yarınlarımızın teminatı olan  öğrencilerinizin  gözlerinden öper, tüm öğretmenlerimizi ve onlara ilk eğitimlerini veren anne ve babalarını kutlarken,eğitim şenliğinin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.





Editör: TE Bilisim