SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 52. Kütüphaneler Haftası, ilginç bir etkinlikle kutlandı.

 Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Cemalettin İpek, Tosya Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile "Bize Her yer Kütüphane"  adı altında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların oturduğu bantlara ellerinde kitaplarla oturan protokol ve öğrenciler kitap okudu.

İlk başlarda öğrencilerin ve ilçe kaymakamının elinde kitap ile aralarına oturmasına şaşıran vatandaşlar daha sonra Kitap okumanın ne kadar güzel olduğunu söylediler.

 Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "52. Kütüphaneler Haftamızda öğrencilerle vatandaşlarımızı buluşturarak’’ Bize her yer Kütüphane ‘’ anlayışı içinde her yerde ve her ortamda kitap okunula bileceğini gösterdik’’dedi. Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu yaptığı değerlendirmede ‘’ 52.Kütüphane haftasında öğrencilerimi ile halkımız yan yana gelerek kitap okudu. Özellikle yaşlı insanlarımız okumanın güzel olduğunu ve Cahil kalmanın ne kadar zor olduğunu genç öğrencilerimize anlattı. Öğrencilerimiz okumak için yer ve zamanı önemli değil yeter ki cahil kalmayalım diyerek yaşlı amcalarına teşekkür ettiler’ ’dedi.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır düzenlenen etkinlik sonrası vatandaşlara ve öğrencilere tatlı ikram etti.
















 

Editör: TE Bilisim