Kutlu Doğum Evi’nin açılışına Kaymakam Mehmet TÜRKÖZ, Ak Parti ilçe başkanı Naci Küçükmorkoç, Belediye başkanı Kazım Şahin, Müftü Mehmet KORKMAZ, İlçe milli eğitim müdürü Fikret KORKMAZ, Tosya Vaizi Muhsin ÖZDEMİR, Belediye başkan yardımcısı Fazıl ATEŞ, Mhp ilçe başkanı İsmail YUR, Yüksekokul Müdür yardımcısı Niyazi GÜMÜŞ ve protokol üyelerinin yanı sıra iş adamı, memurlar ve halktan birçok kişi katıldı.


Serginin Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğini belirten Bahar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KALENDER “Hac kuraları sonrasında kutlu beldelerin maketlerinin Tosyalılarla buluştuğu bu anlamlı etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Kutsal mekanlara gidemeyenler ya da gidecek olanlar burada ön provasını yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.



Tosya Müftüsü Mehmet KORKMAZ’ın yaptığı duanın ardından açılışı yapılan sergiye ilgi büyüktü. Kutsal mekanları gören yüzlerce vatandaşımız gözyaşlarını tutamadı.

Sakal-ı Şerifin de yer aldığı Kutlu Doğum Evi'nde Kabe, Hira Dağı, Uhut Savaşı alanı, Safa ve Merve tepeleri gibi kutsal mekanların maketlerinin yanı sıra kutsal emanetler ile ayet ve hadislerin yer aldığı stantlar yer alıyor. Sergiyi rehber eşliğinde gezen vatandaşlarımız sergi sonunda ziyaretçi defterine duygularını paylaşıyorlar.

Sergi 15 Nisan, Pazartesi gününe kadar açık kalacak olup herkese açık ve ücretsizdir.

Editör: TE Bilisim