Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık satan satıcılar ile vatandaşlar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanmaya başladı. Bu yıl ki kurbanlık fiyatları ise geçen yıla oranla çok fazla değişiklik göstermedi.

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık satan satıcılar ile vatandaşlar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanmaya başladı. Bu yıl ki kurbanlık fiyatları ise geçen yıla oranla çok fazla değişiklik göstermedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Tosya'da kurulan Hayvan Pazarı'nda yoğun bir gün yaşandı. Bir senedir Kurban Bayramı için besledikleri hayvanlarını hayvan pazarına getiren besiciler ile dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanıyor.


Kurban almak isteyenlerin akın ettiği hayvan pazarında, özellikle büyük baş hayvanlar rağbet görürken, satıcılar ve alıcılar arasında yaşanan sıkı pazarlıkları, çevredeki vatandaşlar tebessümle izliyor. Tosya Hayvan Pazarı'nı dolduran alıcılar ince eleyip sık dokuyarak en iyi kurbanlığı alabilmek için çaba gösterirken, besici ise bir yıl boyunca büyük emekler vererek beslediği hayvanını en iyi karla satabilmenin uğraşını veriyor.


ALDIĞINIZ PARAYA DİKKAT EDİN

Alışveriş yapan vatandaşların aldıkları paraya dikkat etmesi gerektiğine işaret eden ekipler, “Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda 155 polis imdat telefonuna bildiriniz. Ayrıca Pazarda bizim ekiplerimiz bulunmaktadır, onlara da bilgi verebilirsiniz” diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar sahte para konusunda anlatılan bilgileri dikkatlice dinlerken, dağıtılan broşürleri de okuyarak sahte para konusunda bilgi edinmeye çalıştı.

KURBANLIK FİYATLARI

Kurbanlık hayvan satışlarının daha önceki yıllara oranla çok düşük olduğunu belirten hayvan besicileri, kurbanlıkların bu yıl büyükbaş hayvanlar için 2 bin TL'den başlayıp 7 bin TL'ye kadar alıcı bulduğunu yine, küçük baş hayvanlarda ise fiyatların 300 TL'den 750 TL'ye kadar çıktığını ifade ettiler.

EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORLAR

Dünya da yaşanan ekonomik krizden en çok köylünün etkilendiğini belirten besiciler, büyük umutlarla besleyip kurban pazarında satışa sundukları kurbanlıklardan istedikleri karı elde edemediklerinden yakındılar.
Editör: TE Bilisim