Kargı Mahallesi Kunduracılar çarşısı sokakta bulunan 3 katlı bir binanın odasından çıkan dumanı fark eden mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine ekipler , 3 katlı binanın son katında bulunan odaya girdiklerinde daha önce hiç karşılaşmadıkları bir görüntüye şahitlik ettiler.

İtfaiye ekiplerini şaşırtan olay ise boş bir oda içerisinde karton mukavva bir kağıdın üzerine sobadan çıkarılmış içi köz dolu kovanın mukavva üzerine boşaltılmış olması oldu.

Duruma hemen müdahele eden İtfaiye ekipleri bu manzara karşısında “ Birçok yangın olayında bulunduk ama bu seferki çok farklı bir çocuk bile bunu yapmaz yetişkin insanlar kovanın közlerini mukavva üzerine nasıl boşaltırlar akıl alacak bir şey değil. “ diyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler.

Ya Farkedilmeseydi …?

Odanan çıkan dumanlar hemen fark edilip kısa sürede müdahelede bulunularak büyümeden söndürüldü. Akıllara ise ya fark edilmeseydi sorusu geldi.

Zira bahsi geçen yer  Çarşı içi, tüm binalar yan yana bitişik ve önlü arkalı karşı cephesinde bulunan binalar ile arasıda yakın. Olası bir yangın faciası kısa sürede fark edilerek önlendi.

Son zamanlarda benzeri birçok yangın olayının yaşandığı ilçemizde, ilçe halkının bu olaylardan ders çıkarmadığı görülmekte. Küçük bir ihmal önüne geçilemeyecek büyük facialara sebebiyet vermekte.

Editör: TE Bilisim