Tosya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı İpek Kağıt A.Ş.nin işbirliğinde Tosya ilçe merkezi ilköğretim okulları ve köy ilköğretim okulları 2-6. sınıf öğrencilerine temel ve pratik kişisel hijyen konularında eğitimler verilmiştir. 26 Mart 2012’de başlanan eğitimleri Tosya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Fatma Bilen’in rehberliğinde 11. sınıf öğrencileri Beyza Bek, Neslihan Özsoy, Burak Küçükşimşek, Sadık Şahin, C. Banu Özin, Aycan Uğur, İ. Burak Hayırlı ve Fatih Akkoç tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.

 Eğitimlerde öğrencilere el yıkama, tuvalet kağıdı kullanma, genel vücut temizliği ve çevre sağlığı konularında bilgiler verilmiştir. Eğitimler esnasında öğrencilerden ilginç sorular ve hatalı davranışlarla ilgili örnekler gelmiştir. Örneğin ellerin sadece su ile yıkanması, tuvaletleri yeterince temiz bulmadıkları için kirli bıraktıkları, tuvalet kağıdını sadece kurulanmak için kullandıklarını, ifade etmişlerdir. Yanlış bilgiler düzeltilerek ellerin su ve sabunla yıkanması, yıkama şekli, tuvalet kağıdının ellerin dışkıyla temasını önlemek için kullanılması gerektiği ve doğru kullanım şekilleri sunumlarla gösterilmiştir.

İlköğretim öğrencileri kendileri için gelen hemşire abla ve ağabeylerine teşekkür ederek verdikleri bilgileri uygulayacaklarını söylemişlerdir. İlköğretim öğretmenleri hijyenle ilgili bilgilerin hemşire öğrenciler tarafından verilmesinin etkili olduğunu belirtmiştir. Alınan bu geri bildirimlerle Tosya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, hijyen eğitimlerinin sonraki yıllarda da devam etmesini planlamaktadır.

Editör: TE Bilisim