HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU
Kastamonu´nun Tosya İlçesinde geçtiğimiz günlerde yetkililerini başlatmış olduğu kampanya sonrasında ilçe merkezinin bazı noktalarına köpek ve kedi kulübeleri konuldu.  


 Öğrencilerin ve ailelerin yol güzergahına konulan kulübeler adeta çok sayıda başıboş köpeğin toplanma yeri oldu. Hayvansever vatandaşların özellikle kedi kulübesi şeklinde tasarlanmış kulübelere yiyecek bırakması sonrasında başıboş köpekler bu kulübelerin başında nöbet tutarak içeri bırakılan yiyecekleri yeme kavgası ediyor. Kediler için tasarlanan kulübelerin içindeki yiyecekler için kulübeye giren köpeklerin ilginç görüntüsü bazen komik anların yaşanmasına neden oluyor.


Bu durum karşısında bir vatandaşımız’’ Yahu kardeşim bizim her işimiz böyle ters mi olacak. Çocukların, bayanların ve vatandaşların yol güzergahına kulübe koymak ne anlama geliyor. Biz ilçe merkezinden başıboş köpeklerin daha sağlıklı barınak merkezlerine toplanmasını sağlayacak çalışmalar beklerken işin tam tersi oldu. Hayvan severler tarafından bu kulübeler içine bırakılan yiyecekleri almak isteyen hayvanlar olmadık çile çekiyorlar. Bazen daha büyük köpekler kulübenin yanında kavga ederek yiyeceği almak istiyorlar. Bu köpek kavgaları sonrasında çevredeki vatandaşlar tedirgin bir şekilde kaçmak istiyor tabi ki o sırada köpekler saldırıyor. Koskoca ilçede sokak köpekleri sorunu böylemi çözülüyor. Sokak Köpekleri sorunu ne zaman gündeme gelse yetkililer yıllardı Barınak yapılacağını projesi hazırlandığını söylüyorlar ama tutuyorlar barınakları ilçe merkezine yapıyorlar. Valla bu işte var ama bir terslik anlayamadık. Şimdi biz bunları size söylüyoruz ya birileri sokak hayvanları sorununu çarptırmak için bizleri bu sevimli patilerin düşmanı yapar’ ’dedi.  


 (SDA-

Editör: TE Bilisim