Kastamonu ‘nun Tosya ilçesinde Hava sıcaklığının normallerin üstüne çıktığı bu günlerde Tosya’lı gençler soluğu gündüz gece demeden İlçenin tek yarı olimpik yüzme havuzu olan Derya yüzme havuzunda alıyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıktığı Tosya’da gündüz sıcaklığının yanında gecede havalar sıcak olunca vatandaşlar serinlemek için soluğu havuzda alıyor. Gündüz sıcak ve güneş demeden çalışan esnaf  ancak gece havuzda  serinleme imkanı bulabiliyor.

Tosya Derya Yüzme havuzu yetkilisi ‘’Tosya’da Deniz yok ama Derya var ‘’ sloganı ile yola çıktıklarının ve bu amaçla yaz sıcaklığının hissedilir derece arttığı bu mübarek Ramazan günlerinde vatandaşların ancak geceleri yüzmeye geldiklerini gece sahura kadar açık olan yüzme havuzunda serinlediklerini söyledi . Su sıcaklığı 27 derece olan havuzda serinleyen vatandaşlar sahura kadar hem yüzüp hem de eğlenceli dakikalar geçirdiklerini söylediler.

Ayrıca komşu ilçeler Ilgaz ve Kargı dan da yüzmek için çok sayıda vatandaşın geldiğini söyleyen havuz yetkili Serhat Ağacıkoğlu Ramazan akşamları havuz kenarında şirketler ile özel ve resmi kuruluşlarında iftar yemeği verdiklerini söyledi.



 

Sedat Ağacıkoğlu (Tosya-Habertürk )

Editör: TE Bilisim