Jandarma Uzman Çavuş Fırat Zorba, 7 Haziran 2009 tarihinde Cudi dağında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda başından yaralandı. Üç defa kalbi durmasına rağmen kalp masajıyla  hayata döndürülmüş idi. Geçirdiği kısmi felç ile doktorların bile yaşamasına ihtimal vermediği  Gazi Fırat Zorba  yoğun bakımda gördüğü 11 günlük tedavinin ardından yeniden gözlerini hayata açtı. Zorlu geçen tedavi süreci sonunda ayağa kalkan ve konuşmaya başlayan Gazi Fırat Zorba ve ailesi, aradan geçen 4 yıl sonrasında Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan evin teslim töreni ile evlerine kavuştular.

 

Törene Kastamonu Jandarma Alay Komutanı, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Yur ,Emekli Uzmanlar Derneği Başkanı Esef Merdoğlu,Sakarya Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği başkanı Salim Yarar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tosya Din görevlileri tarafından okunan Mevlit-i Şerif sonrasında törene katılan misafirlere ve vatandaşlar yemek ikram edildi.Yemek sonrasında Gazi Fırat Zorba’nın hayatını anlatan kısa bir sine vizyon gösterimi sunuldu.

Program Gazi Zorba için yapılan evin teslimi ve kurdele kesimi ile sona erdi.










Editör: TE Bilisim