HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu'nun Tosya ilçesinden 2011 yılında açılan Kargaz Abonelik ve Tahsilat Şubesi 11 yıl sonra 2022 yılının ilk aylarında kapanmıştı.

Kar-Gaz Genel Müdürlüğü tarafından Tosya Kargaz Abonelik ve Tahsilat Şubesi camına yapıştırılan açıklamada '' Covid-19 ile yapılan mücadele kapsamında çalışanların sağlığını korumak amacı ile yaklaşık 2 yıldır büroya gelme zorunluluğu olmadığından Evde yapılan işlemlerin daha verimli olacağı ortamı oluşmuştur. Bu nedenle 31.Kasım 2021 tarihi itibarı ile Tosya Kar-Gaz Abonelik Şubesi Kapatılmıştır'' açıklaması yapıldı.

Vatandaşlar yaklaşık 20 bin abonesi olan ve sürekli abonesi artan bir ilçede Şube kapanışının yapılması tepki göstererek yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istemişlerdi. Fakat aradan geçen 11 ay süresi içinde Kargaz yetkilileri vatandaşın yaşadığı soruna kulak tıkayarak sessizliğini korudu. Tosya’da soğuk kış aylarına sayılı günler kala vatandaşların doğalgaz aboneliği yaptırabilmek için Kastamonu merkezdeki Kargaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş nin ofisine gitmek zorunda kalıyor.

Ayrıca son günlerde ilçede faaliyet gösteren Doğalgaz firmaları vatandaşın sorunlarını çözüm aşamasında ve yeni aboneliklerin yapılabilmesi için hazırlanan projeleri Kargaz sistemine yükleyemediklerini 15 gündür Kargaz Online sayfasında güncelleme yapıldığı için bütün sistemlerin kapalı olduğunu bu durumdan vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdiler.

Tosya'da doğalgaz çilesinin son bulmasını isteyen vatandaşlar, " Talep var, hizmet verilemiyor. Yetkililerden konu hakkında yardım istiyoruz. Sesimizi duysunlar" ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilisim