Proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile senaryosu Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanarak "Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar" Kamu Spotu Film Proje sözleşmesi 16.11.2011 tarihinde imzalanmıştır.

Bu sözleşme kapsamında "Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar" kamu spot filmi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından incelenerek 21.03.2012 tarihinde kabul edilmiş, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun ( RTÜK ) 05.04.2012 tarih ve 003825 sayılı yazıları ile kamu yararına yönelik spot olarak kabulüne karar verildiği belirtilmiştir.

Reklamda dilenen çocukların topladığı paraların oları sömürenlere gittiğine dikkat çekilerek topluma kazandırılması öngörülüyor. Bütün ulusal kanallarda yer alan kamu spotu reklamında dilenen çocuklara para verilmesi yerine böyle durumların 155 polis ihbar hattına bildirilmesi isteniyor.

Dilenen çocukları sokakta gören vatandaşların 155 polis ihbar hattına bildirilmesiyle Toplum Destekli Polis tarafından çocuklara sahip çıkılarak onları sömürenlerin kaynakları kurutulacak ve çocukların sokaklarda dilenmesinin önüne geçilecek.

Dilenci çocuklara şefkat elini uzatan devlet bu gibi durumlarda vatandaşın duyarlı olması amacıyla ulusal televizyon kanallarında sıkça reklam yaparak dilenciliğin önüne geçmek ve çocukları normal hayata döndürmek amacıyla çalışmalarını polis vasıtasıyla yürütüyor.

Alaattin Keşoğlu /DHA

Editör: TE Bilisim