HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 6 yaşındaki Yiğit Karakoç'un depremzedelere yardımı duygulandırdı

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in tüm ülkeyi yasa boğan deprem yaralarını sarmak için başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar imkânları ölçüsünde destek olma yarışına girerken bazen de yaşanan farklı olaylar duygulu anlara neden oluyor.

İlçe de yapılan duyurular üzerine Tosya Kaymakamlığı ve Belediyesinin koordinesinde yapılan yardım kampanyasına ilçe halkı yoğun ilgi ve destek gösteriyor. Tosya Fen Lisesi Kapalı spor tesisinde toplanan yardımlar devam ederken 6 yaşındaki Yiğit Karakoç bir elinde 70 lira para ile salona girerek ‘’ ben bu parayı deprem bölgesindeki kardeşlerime göndermek istiyorum’’ dedi. Salonda görevli Kızılay yetkilileri küçük çocuğu alarak Tosya Kızılay Şubesi yetkilisinin yanına götürdüler. Kızılay yetkilisi Süreyya Yağmur karşısında elinde para ile bekleyen küçük Yiğit’i görünce duygulan ve ‘’ Yiğit kardeşimiz depremzedelere yardım etmek için biriktirmiş olduğu harçlığını getirdi ve Kızılay a bağış yaptı. Kardeşimizin bu davranışının örnek olması bizler için çok önemlidir’’ dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil olayı habercilerden öğrendiği anda ‘’Kendisi küçük fakat yüreği büyük ve yiğit olan bu kardeşimizin yaptığı yardımın Türk insanının gösterdiği dayanışmanın en açık örneğidir.Depremzede kardeşlerimizin yaralarına bir parça da olsa merhem olmak üzere başlattığımız yardım kampanyasına ilçemizde çok büyük ilgi ve destek gördük. Özellikle de bu kardeşimizin yaptığı yardımın manevi yönden bizim için değeri çok büyük. Bizler böyle birlik ve dayanışma içinde olduğumuz sürece ülke olarak aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz. Ben sizlerin nezdin de bu kardeşimizi tebrik ediyor ve en kısa zamanda Belediye başkanlık makamında kendisini misafir etmek istiyorum “ dedi.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret

Editör: TE Bilisim