Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da bu hafta sonu farklı geçti. Tosya’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında cadde ve sokaklar boş kaldı.

Tüm Türkiye’de uygulanan ‘yarı kapanma’ kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Tosya’da da uygulandı. Vatandaşların büyük çoğunluğu kısıtlamalara uyarak Cumartesi ve pazar gününü evlerinde geçirdi. Bazı vatandaşlar temel ihtiyaç maddelerini almak için evlerine en yakındaki market ve manavlara giderken, bu ihtiyaçlarını almak için araçları ile marketlere gidenler cazai işlemden kurtulamadı.

Nüfusa oranla Covid-19 vaka sayısında İl genelinde önde gelen ilçelerinden olan Tosya’da kolluk kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin tematik dinamik denetimleri ise ara vermeden devam ediyor. Bazı ekipler karayollarının yoğun işlediği yerlerde kontrol noktası kurarak araçları ve vatandaşları denetlerken, yaya devriyeleri de kısıtlama ihlali olup olmadığını cadde ve sokaklarda kontrol ettiler.

Özellikle Cumhuriyet meydanı ve ilçe girişlerinde tedbirler ve kontroller daha sıkı yapıldı. Emniyet güçleri tüm market ve alışveriş noktalarında yaptıkları denetimlerde ihtiyaç maddelerini almak için evinden araçla çıkan vatandaşlara ceza uygulamasına gidildi.

Editör: TE Bilisim