Ürün hasadının başlamasıyla  Ziraat Odası yetkilileri çiftçilere , bu yıl Ramazan ayından ötürü hasadın erken başlandığını belirterek  2013 yılı hasat döneminde de, Tosya’da 805 hektar alanda buğday ve 290 hektar alanda da arpa ekimi yapıldığını bunu karşılığı 20 bin ton buğday ve 7 bin ton arpa rekoltesinin elde edilmesini beklediklerini kaydetti

Hava sıcaklığının yer yer 36 dereceye çıktığı bu günlerde çiftçiler Ramazan ayı gelmeden hasadı yaparak ürünü kaldırmak istiyor.  Aşağı Dikmen köyü muhtarı Kadir Eken yaptığı açıklamada şunları söyledi   ‘’ 2013 yılı mahsulü arpalar ve buğdaylar, havaların sıcak gitmesi sonucu ve mübarek Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı geçtiğimiz yıla göre biraz daha erken başlarken, Tosya ilçesi genelinde son yağışların verimi biraz iyileştirdiği belirtildi. Mazot ve gübre fiyatlarındaki artışa göre arpa fiyatının belirlenmesine rağmen düşük fiyatta ürünü satmak zorunda kalıyoruz’’ dedi.

 Biçerdöver işletmecisi İskilipli Çakır Erdi ise yaptığı kısa açıklamada ‘’ Yaz sıcaklarında ve çok zor şartlarda çalıştıklarını ekmek parsı ve emeklerinin karşılığını almak için saatlerce tarlada toz duman içinde kaldıklarını söyledi. Ayrıca mazot fiyatlarının yüksek olmasından şikayet etti.











Editör: TE Bilisim