HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve Kastamonu Arıcılar Birliği aracılığıyla Tosya’da arıcılık yapan 70 kişiye 22 ton besleme şekeri desteği yapıldı.

Kastamonu Arıcılar Birliği tarafından Tosya ilçesinde dağıtımı yapılan şekerler Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı arıcılara bahar şurubu için arılı kovan başına 4 kilogram olmak üzere dağıtıldı.

Yüzde 50 Devlet Destekli

TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve Kastamonu Arıcılar Birliği aracılığıyla Tosya’da arıcılara dağıtımı yapılan besleme şekerinin çuvalı üreticiye yüzde 50 uygun verildi.

22 Ton Besleme Şekeri Dağıtıldı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Arıcılar Birliği Başkanı Cem Başar, “Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve Kastamonu Arıcılar Birliği aracılığıyla kolon başına 4 kg besleme şekeri dağıtımı gerçekleştirdik.  Tosya ilçesinde üreticiye toplam 22 ton besleme şekeri piyasaya göre daha ucuz olarak arıcılara dağıtıldı. Bu besleme şekeri ile birlikte 1 sene içinde 4 dağıtım yaptık ve 4 dağıtımda kolon başına toplam 10 kilograma ulaştık, bundan sonra bu tür destekler oldukça ilçelerimize ve üyelerimize ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu Tür Desteklemelerin Devam Etmesini İstiyoruz

Tosya ilçesinde arıcılık yapan vatandaşlar, “Verilen destek zor şartlarda üretim yapan arıcılar için can simidi oldu. Bu tür desteklemelerin devam etmesini istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Kastamonu Arıcılar Birliği’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim