HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde toplam 174 çiftçiye 55 ton çeltik tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu

İlçe Tarım Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine; Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tarım Orman Kastamonu İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Tarım Orman Tosya İlçe Müdürü Ali Çakar,Siyasi Parti ilçe başkanları ve yöneticileri, Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, Tarım Kredi Tosya Şube Başkanı İhsan Koçgözlü, Tarım Orman İlçe Müdürlüğü personeli, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Tarım Orman Müdürü Ali Çakar katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek teşekkür etti.

Törende konuşan Tarım Orman Kastamonu İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, ilçemiz tarımı hakkında bilgi vererek, geçtiğimiz yıl 27 ton olarak dağıtılan hibeli çeltik tohumunun bu yıl 55 ton olarak yükseltildiğini ve toplam 174 çiftçiye dağıtılacağını söyledi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, tarım yatırımlarını devam ettiğini ve Kızlaryolu Barajının gövdesinin tamamlandığını bağlantılarının ve kanallarının tamamlanmasıyla çiftçinin daha fazla üretim yapmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Törende konuşan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Ak Parti iktidarında tarımın iyi seviyelere geldiğine işaret ederek 2000 yıllarında 3 milyar dolar civarında olan tarım ihracatının 2022 sonu itibariyle 30 milyar doları aştığını söyledi. Çelik tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretiminin arttığını bu nedenle halkın ürünleri tüketiminin arttığını söyledi. Tarımın daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Çelik, çeltik tohumunun çiftçiye hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Çiftçiyi desteklemek ve katkı sunmak amacıyla Tarım Orman Tosya İlçe Müdürlüğü %50 hibeli efe ve yatkın çeşitlerinden toplam 55 ton çeltik tohumu 174 çeltik çiftçisine dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim